Zadnja dva dni večji naval

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
V trgovinah opažajo povečano zanimanje za digitalne pretvornike po poskusnem izklopu analognega signala. Še dva dni za vprašalnike za socialno ogrožene.
Oglej si celoten članek
Državljani, ki so opravičeni plačila RTV naročnine, imajo še danes in jutri čas, da izpolnijo vprašalnik in ga pošljejo na ministrstvo. Na njegovi osnovi bodo digitalni pretvornik prejeli zastonj.

"Prodaja digitalnih pretvornikov se je v tednu, dveh pred poskusnim izklopom analognega televizijskega signala povečala, zadnje dva dni pa še posebej," je povedala Nina Tadič iz Big Banga. Prodaja se oboje, digitalni pretvorniki in televizorji, kupci se individualno odločajo, kaj se jim bolj izplača. Povečano prodajo po besedah Tadičeve opažajo po vsej Sloveniji.

Že mesec in pol večjo prodajo digitalnih pretvornikov in televizijskih sprejemnikov opažajo tudi v Technomarketu, kjer jim je digitalnih pretvornikov celo zmanjkalo. "Spet jih dobimo jutri," nam je povedal prodajalec v ljubljanski prodajalni.

Po besedah Tadičeve so ljudje večinoma dobro informirani in digitalne pretvornike kupijo le, če jih resnično potrebujejo. Primera, da bi digitani konverter kupili po nepotrebnem, ne pozna.

Spomnimo: digitalni signal bo zamenjal analognega naslednji mesec. Okoli 260 tisoč gospodinjstev bo moralo do takrat kupiti pretvornik ali zamenjati televizor. Tisti, ki sprejemajo TV-signal prek kabelskega omrežja ali IP-televizije, dekoderjev ne potrebujejo, saj za to poskrbi njihov ponudnik storitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.