Zadnja možnost za rešitev

Foto: Alpe Adria Green - mednarodna organizacija za zascito okolja in narave slovenija 04.12.12. italija, zavlje, blizu trsta, plinski terminal, severni jadr
Alpe Adria Green znova napoveduje peticijo Evropski uniji.
Oglej si celoten članek

"Pred nami je zadnja priložnost za poziv proti načrtovani gradnji plinskega terminala v Žavljah in s tem zadnja možnost za rešitev življenja v morju in njegovi okolici, prebivalstva, turizma, ribištva in pomorstva," je prepričan Vojko Bernard iz okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green.

To soboto bodo v Kopru zbirali nove podpise za peticijo proti plinskemu terminalu, ki jih bodo predali Evropski komisiji. Odločitev o uvrstitvi plinskega terminala v severnem Jadranu na prednostni seznam bo komisija sprejela 2. oktobra.

Minister v Rimu

Včeraj sta se na to temo v Rimu sešla tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel ter italijanski minister za gospodarski razvoj Flavio Zanonato. Omerzel meni, da projekt ne bo uvrščen na prednostni seznam, in ga veseli italijansko zagotovilo, da bosta državi vse reševali z dogovorom. Poudaril je, da bi bila edina sprejemljiva rešitev, da bi terminal gradili zunaj Tržaškega zaliva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.