V naslednjih urah napovedane nevihte, nalivi in toča

Foto: bralka Toča, razbit avto Foto: Profimedia Toča
Vremenoslovci napovedujejo, da bo v prihodnjih urah nad delom Slovenije nastajale krajevne plohe in predvsem nevihte.
Oglej si celoten članek

"Lokalno so možne močnejše nevihte z nalivi in točo. Največja verjetnost za nastanek neviht, tudi močnejših, bo na območju Koroške, Štajerske, Zasavja, Prekmurja in Dolenjske," pišejo vremenoslovci portala neurje.si in dodajajo, da lahko kakšna nevihta nastane tudi drugod po državi.

Opozarjajo, da so ob močnejših nevihtah lokalno možni silovitejši nalivi, sunki vetra in toča, ki v premeru ne bo presegala 3 cm.

Nevihte so lahko eno ali več celične, njihova smer pomikanja pa je težko predvidljiva. Možen je razvoj sistema neviht z močnejšimi nalivi, ki se lahko nad določenim območjem obnavljajo dlje časa, posledično pa lahko pride do lokalnih hudourniških razlivanj.

Ozračje se bo zvečer povsod umirilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:51 5. Junij 2019.

    Komaj 2 dni bolj toplo..in že prve nevihte..ej je jej

  • 16:22 5. Junij 2019.

    Zadnja novica je ta.....da ste kreteni s tem bebastim naslovi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.