Zadnje novice s pogorišča na Krasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
S Krasa prihajajo to jutro bolj pomirjujoče novice, a je še vedno potrebna popolna pripravljenost gasilcev, saj požar na italijanski strani tik ob meni še ni obvladan. Kot je sporočil nočni vodja intervencije v štabu v Kostanjevici na Krasu Mitja Hrast, je bilo ponoči aktivnih več manjših žarišč, a jih je ekipa 47 gasilcev hitro nevtralizirala.
Oglej si celoten članek

Glavni poudarek je bil spremljanje dogajanja na italijanski strani, kjer se je ogenj spustil do spodnje ceste pri Devetakih, a na slovensko stran, kjer so bili naši gasilci v pripravljenosti, ga le ni zaneslo. Po informacijah, ki jih je pridobil Hrast, naj bi Italijani omenjeni požar spet začeli gasiti iz zraka že pred 7. uro.

V drugem intervencijskem štabu v bližini Škrbine v občini Komen pa je ponoči delalo več kot 150 gasilcev na pobočju Velikega Ovčnjaka. Požar je povsem pod kontrolo, ponoči so gasilci neprestano zalivali rob požarišča in to z vseh strani, je še pred menjavo gasilskih enot zgodaj zjutraj povedal vodja nočne intervencije vodil Marko Adamič.

Dopoldan bo na delu 110 gasilcev iz obalno-kraške gasilske regije, so sporočili iz regijskega štaba civilne zaščite.

Požar na pobočju Velikega Ovčnjaka, ki je izbruhnil v sredo okrog 1. ure, zajel območje približno 20 hektarjev, naselja pa niso ogrožena.Ves dan se je s tem požarom ukvarjalo 180 gasilcev s 60 vozili. Imeli tudi stalno pomoč dveh helikopterjev slovenske vojske za gašenje in helikopterja slovenske policije s termo kamero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.