Zadnji dan za dijake

Foto: Žurnal24 Rok za oddajo vlog za pridobitev Zoisovih štipendij se za dijake danes izteka.
Danes je zadnji dan za oddajo vlog za dodelitev Zoisovih štipendij dijakom in udeležencem izobraževanja odraslih. Študentje imajo čas še do 7. oktobra.
Oglej si celoten članek

Nadpovprečno nadarjeni dijaki in tisti, ki se udeležujejo izobraževanja odraslih, morajo tako najkasneje danes oddati vlogo za štipendijo na Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije. Študentje imajo za to še nekaj časa, in sicer do 7. oktobra. Rok je enak tako za tiste, ki so štipendijo v preteklih letih že prejemali kot za tiste, ki zdaj prvič vlagajo prošnjo.

 

Javni poziv

za dodelitev Zoisovih štipendij za šolsko/študijsko leto 2009/2010 je objavljen na spletnih straneh www.mddsz.gov.si, www.sklad-kadri.si in na portalu e-uprava.

Če štipendist zamudi rok oddaje, mu štipendijsko razmerje celo šolsko leto miruje. Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve ob tem opozarjajo še na državne štipendije. Rok za oddajo vlog za le-te je 16. september za dijake oziroma 14. oktober za študente.

V lanskem šolskem letu je štipendije pridobilo preko 37.500 dijakov in študentov, od tega je bilo skoraj 13.000 Zoisovih štipendistov. Poleg tega država letno financira še več kot 2.000 kadrovskih štipendij.

Pogoji za pridobitev Zoisove štipendije:
- v zaključnem razredu osnovne šole dosežena povprečna ocena najmanj 4,50 ali več ob pogoju, da je bil v skladu s Konceptom o odkrivanju in delu z nadarjenimi učenci v devetletni osnovni šoli identificiran kot nadarjen učenec, ali
- v srednješolskem izobraževanju povprečna ocena najmanj 4,10 ali več, ali
- je maturant z izjemnim splošnim uspehom – zlati maturant, ali
- v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečna ocena najmanj 8,50 ali več, ali
- v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju glede na povprečno oceno uvrstitev med najboljših 5% študentov v posameznem letniku posameznega študijskega programa.

Vlagatelji se v svoji skupini razvrstijo glede na izkazane rezultate od najboljšega do najslabšega rezultata. Štipendije se dodelijo najboljšim v posamezni skupini do porabe razpoložljivih sredstev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.