Zadnji dan za ugovor

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal)
Zavezanci, ki so prejeli izračun dohodnine v prvem krogu, imajo še danes čas za ugovor.
Oglej si celoten članek

Zavezanci, ki so informativni izračun dohodnine za leto 2010 prejeli po pošti 31. marca, imajo še danes čas, da na davčno upravo vložijo ugovor. Do prvomajskih praznikov so na Dursu prejeli 17.500 ugovorov, ki se večinoma nanašajo na podatke o vzdrževanih družinskih članih.

Ugovor je treba podati, če ugotovijo, da je njihova davčna obveznost ugotovljena previsoko ali prenizko, v nasprotnem primeru storijo davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa v višini med 400 in 1200 evri. Če se z navedenimi podatki strinjajo, jim ni treba storiti ničesar.

Naslednji paket informativnih izračunov bodo z Dursa poslali 31. maja. Kdor izračuna ne bo prejel, mora napoved za odmero dohodnine vložiti sam.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.