Zadnjič letos o socialnem sporazumu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Socialni partnerji bodo izvedli zadnji krog pogajanj o socialnem sporazumu 2015-2016.
Oglej si celoten članek

Na današnjih pogajanjih bodo na tapeti trg dela in socialno partnerstvo v Sloveniji, pa tudi zaključne določbe in morda zdravstvo. Jasno je že, da bo sprejetje dokumenta počakalo na prihodnje leto. 

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ocenjuje, da bo najtežje zapreti poglavja o plačah, financah in trgu dela.

Za dokončanje vsebinskih usklajevanj bo v začetku prihodnjega leta po njenih besedah potreben še kakšen teden, potrjevanje na organih delodajalskih zbornic in sindikalnih central ter uradna potrditev pa bi lahko bili po njeni oceni zaključeni do konca januarja. Evropska komisija medtem od Slovenije pričakuje, da bo dokument sprejela do konca decembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.