Zagorelo zaradi neugasnjenega cigareta

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Mariboru je zagorelo v večstanovanski hiši. Ogenj se je razširil tako hitro, da se stanovalci niso uspeli umakniti. Reševali so jih skozi okna in čez balkone.
Oglej si celoten članek

Malo pred peto uro zjutraj so bili mariborski gasilci obveščeni o požaru v 1. nadstropju starejše, večstanovanjske  hiše  na  Ruški  cesti. Gasilci so v nekaj minutah prispeli na mesto požara in iz poslopja evakuirali več ljudi. Sedem jih je zaradi vdihavanja dima poiskalo zdravniško pomoč v mariborskem kliničnem centru. Med njimi so tudi trije dojenčki, ki so jih v bolnišnici zadržali na opazovanju. Eden je bil skozi dopoldne že odpuščen v domačo oskrbo. V bolnišnici trenutno opazujejo še dva dojenčka, odrasle osebe pa niso potrebovale zdravniške oskrbe.

Policisti  in  kriminalisti  so z ogledom kraja popolnoma zgorenega stanovanja  in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je požar povzročil 26-letni stanovalec, ki je zaspal s prižgano cigareto. Policisti so ga po zdravniški oskrbi  pridržali  in  potem, ko so od njega pridobili izjavo, izpustili na prostost.

Zaradi  utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne  nevarnosti ga bodo kazensko ovadili. Za takšno dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Požar je povzročil za okoli 30 tisočakov materialne škode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.