Zagreb zahteva takojšnjo odstranitev žice ob meji

Foto: EPA
Foto: EPA
Zagreb z novo že četrto diplomatsko noto zahteva takojšnjo odstranitev žičnate ograje ob meji.
Oglej si celoten članek

Hrvaško zunanje ministrstvo je slovenskim diplomatom v Zagrebu predalo noto, v kateri protestira in izraža resno zaskrbljenost zaradi nadaljnjega postavljanja bodeče žice na območju, ki pripada Republiki Hrvaški.

Kot piše v sporočilu za javnost, ki ga je hrvaško ministrstvo popoldne objavilo na svoji spletni strani, se zahteva po takojšnji odstranitvi žičnate ograje nanaša predvsem na območje reke Sotle, ki je po mnenju Zagreba pripada hrvaškim katastrskim občinam Novi Dvor Klanječki, Miljana in Klanjec. 

Foto: EPA Postavljanje ograje na meji s Hrvaško Hrvaški diplomati v četrti noti zapored ocenjujejo, da so poteze Slovenije v popolnem nasprotju z izjavami njenega državnega vrha koncem novembra. "Takrat je bilo rečeno, da Slovenija ne bo nadaljevala z postavljanje žice, na območjih, ki bi se lahko izkazala za sporna pri določanju meje,  ter da bo na teh območjih uveljavila nekatere druge ukrepe za nadzor meje,"  sporočajo iz Zagreba in ob tem zavračajo navedbe slovenskih iz diplomatskih not, da je postavitev bodeče žice le začasen ukrep, ki nima namena prejudicirati meje niti zaostriti spora.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 01:35 5. December 2015.

    Ma naj se jebejo,samo hinavit znajo.

  • Obnašajo se kot da je hrvaški kataster svet. Če bodo oni dal ZDA v svoj kataster bodo mel pač ZDA …

  • 19:07 4. December 2015.

    Kaj jokajo, saj so na balkanu, to jim zadostuje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.