Zajetna kazen za zavajanje

Foto: Žurnal24 Vhod v stavbo Goldman Sachsa. (Foto: Reuters)
Goldman Sachs bo po poravnavi plačal rekordnih 550 milijonov dolarjev. Visok znesek, za njih le drobiž.
Oglej si celoten članek

Po izvensodni poravnavi bo ameriški finančni gigant Goldman Sachs plačal rekordnih 550 milijonov dolarjev (skoraj 421,6 milijona evrov) kazni, obljubili so še, da bodo spremenili tudi svojo prakso poslovanja. Obtoženi so bili, da so zavajali investitorje – vedeli so namreč, da je nepremičninski trg na robu zloma, vendar so podatke o tem prikrivali.

Čeprav gre za najvišjo kazen v zgodovini Wall Streeta, kazen predstavlja le pet odstotkov dobička, ki ga je lani vknjižil Goldman Sachs oziroma neto prihodek preteklih dveh tednov.

"Prepričani smo, da je poravnava najboljši izid za podjetje, naše delničarje in kliente," so sporočili iz podjetja. Po mnenju strokovnjakov kazen ne bo zelo škodila Goldman Sachsu, je pa primer pomemben za vse prihodnje tovrstne primere, saj je bilo podjetje prvo, ki je priznalo krivdo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.