Zakaj pijani za volan? "Ker je dom blizu in zelo pazim!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kranjski in škofjeloški policisti so v soboto ponoči združili moči in skupaj poostreno nadzirali treznost voznikov motornih vozil. Ustavili in kontrolirali so približno 100 voznikov, vsem so odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pri devetih voznikih pokazal pozitiven rezultat.
Oglej si celoten članek

Vožnja za teh devet voznikov se je končala pri policistih, vsem pa je bila prepovedana tudi nadaljnja vožnja.

Po končani vožnji je sedem izločenih voznikov kraj zapustili s plačilnimi nalogi – vozili so z manj kot 0,52 mg/l alkohola – dva, ki sta imela v organizmu nad 0,52 mg/l alkohola pa čaka še postopek pred okrajnim sodiščem in verjetno trajen odvzem vozniškega dovoljenja. Najvišja vrednost je bila 0,94 mg/l.

Kako vožnjo pod vplivom pojasnjujejo vozniki?

Zakaj bi se pijani vozili po cesti in vmes tvegali, če volan potem, ko vas dobijo policisti, tako ali tako prepustite drugemu? Policisti pravijo, da je običajen odgovor voznikov takšen: "Zato, ker imam do doma samo nekaj kilometrov in zelo pazim, da se ne bi kaj zgodilo."

Tako je letos razmišljajo že 55 voznikov na Gorenjskem, ki pa se jim na vožnji kljub temu ni izšlo in so povzročili nesreče, v skoraj polovici primerov s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom. Za volan v izogib nesrečam nikoli in pod nikakršnim vplivom alkohola, ker že zelo nizka stopnja zmanjšuje sposobnost za varno udeležbo v prometu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.