Zakoni razpuščenega parlamenta veljajo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ustavno sodišče je presodilo, da so zakoni, ki jih je prejšnji sklic državnega zbora sprejel po svoji razpustitvi, skladni z ustavo.
Oglej si celoten članek

Po mnenju ustavnega sodišča državni zbor obdrži svoje pristojnosti do konstituiranja novega.

Spomnimo: državni zbor je po razpustitvi sprejel novelo kazenskega zakonika, novelo zakona o kazenskem postopku, zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, dopolnitve zakona o gospodarskih družbah in zakon o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije.

Predsednik republike Danilo Türk je akt o razpustitvi državnega zbora podpisal 21. oktobra lani, poslanke in poslanci pa so že po razpustu, 2. novembra, vnovič odločali in potrdili pet omenjenih zakonov, na katere je državni svet izglasoval veto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.