Zalar rešuje Zelenka

Foto: Žurnal24 Francija smo skupaj z njegovo 19-letno hčerko maja obiskali v zaporu. (Foto: Tja
Primer Zelenko. Pravosodni minister Zalar se s turškim kolegom pogovarja o možnostih premestitve.
Oglej si celoten članek

Twitter. “Danes grem v Turčijo preverit možnosti, da bi iz turških zaporov v slovenske premestili našega državljana,” je včeraj na Twitterju zapisal pravosodni minister Aleš Zalar. Minister se bo udeležil 30. konference pravosodnih ministrov Sveta Evrope v Istanbulu, s turškim kolegom, ministrom Sadullahom Erginom, pa se bo o Zelenku pogovarjal jutri dopoldne, je za Žurnal24 potrdil Zalar.

10 let in 50.000 €
Istanbul. Avtoprevoznika Francija Zelenka so aretirali marca 2007 v Turčiji zaradi tihotapljenja anhidrida ocetne kisline. Lani so ga obsodili na 10 let zaporne in 50 tisoč evrov denarne kazni.

Družina čaka na odgovor
Družina Francija Zelenka o Zalarjevi nameri ni bila obveščena. “Za zdaj nimamo nobenih uradnih informacij, kaj se bo zgodilo s Francijem, vse, kar izvemo, je neposredno od njega, prek pisem in telefona. Pravi, da se po zaporu govori o aboliciji, ki naj bi prepolovila kazni v tamkajšnjih zaporih, vendar ne ve, ali bi to veljalo tudi zanj. Vse je le neuradno,” je komentirala Zelenkova sestra Milena Eferl.

O Francijevi premestitvi še nismo dobili nobene uradne informacije.
Milena Eferl, Zelenkova 
sestra

Govorice o aboliciji
Zaporniške govorice o aboliciji smo preverjali na turškem veleposlaništvu v Ljubljani ter pri organizaciji Amnesty International v Londonu in Ankari. “Z abolicijo nismo seznanjeni, kar pa ne pomeni, da zadeva ni v pripravi in bomo zanjo izvedeli čez nekaj časa,” so komentirali oboji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.