Žalčanom zasegli tri kilograme konoplje

Foto: PU Celje Konoplja Foto: PU Celje Konoplja
Celjski in žalski policisti so v preteklih dneh štirim Žalčanom zasegli približno tri kilograme prepovedane droge konoplje.
Oglej si celoten članek

Celjski in žalski policisti so v preteklih dneh, v sodelovanju z vodnikoma službenih psov, opravili hišno preiskavo pri dveh Žalčanih, starih 26 in 33 let. Pri 26-letniku so našli dva prostora, prirejena za gojenje prepovedane droge konoplja. Enega v stanovanjski hiši, drugega pa v gospodarskem poslopju. Zasegli in našli so še manjšo količino posušene konoplje, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Hotela sta jo skriti v gozd

V nadaljevanju preiskave so policisti ugotovili, da konopljo, vzgojeno in posušeno v prej omenjenih prostorih, prirejenih za gojenje konoplje, hranita 20 in 21 let stara Žalčana.

Del prepovedane droge sta osumljenca poskušala pred policisti skriti v gozdu na območju med Celjem in Žalcem, del pa v bližini stanovanjske hiše na istem območju.

Zasegli tri kilograme konoplje

Osumljenim so policisti zasegli približno tri kilograme posušene konoplje. S prodajo le-te na drobno bi osumljeni zaslužili dobrih deset tisoč evrov.

Policisti so jih ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:43 26. April 2012.

    V tej savinjski dolini je ogromno takih mladih.<br />Ustrahujejo starejše mimoidoče z izsiljevanjem denarja. Kakor jaz vidim situacijo, so si …

  • 14:38 26. April 2012.

    A je to Lidlova vrečka? :)))) Zanimivo, da se pri Lidlu še niso oglasili, da zahtevajo umik slike, ker meče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.