Zalilo stanovanja in kleti

Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Zaradi neviht in neurij so imeli gasilci ponoči kar nekaj dela. Meteorna voda je zalivala kleti in stanovanja, na cesto je padlo drevo, v Poljanski dolini pa so morali zaradi strele tudi gasiti.
Oglej si celoten članek

Zaradi neviht so imeli gasilci ponoči kar nekaj dela. Okoli ene ure zjutraj je na Stražišču pri Ravnah na Koroškem zaradi zamašene struge bližnjega potoka in počenih kanalizacijskih cevi voda pričela zalivati klet stanovanjske hiše. 

PREBERITE ŠE: 

"Posredovali so gasilci KGZ in Komunalno podjetje Ravne na Koroškem. Zaradi zahtevnosti okvare na kanalizacijskem sistemu se bo popravilo s strani JKP izvedlo tekom dneva," najvajajo pri republiški upravi za zaščito in reševanje.

Okoli polnoči so gasilci posredovali v Verjah pri Medvodah, kjer so v odtočni jašek namestili potopno črpalko, saj je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo.

Plazenje zemljine

Zaradi plazenja zemljine so pred tem v bližini Kromberka pri Novi Gorici očistili odtočne jaške in 
postavili vodne pregrade. Meteorna voda je poplavljala tudi v Kozani v Goriških Brdih.

Že zvečer so na Škofjeloški cesti v Medvodah gasilci izčrpali približno dva kubična metra meteorne vode iz garaže. Zaradi nepravilno speljanega odtoka voda zalila klet stanovanjske hiše v Verjeh v občini Medvode, črpati pa so morali tudi v Sestranski vasi v občini Gorenja vas-Poljane.

Foto: PGD Gorenja vas Udar strele

 

Drevo na cesti in strela

Okoli 17. ure je padlo drevo na cesto Spodnja Idrija–Cerkno pri kraju Travnik v občini Cerkno, še prej pa je v naselju Hotavlje pri Gorenji vasi v gospodarski objekt udarila strela.

Kakšno bo vreme prihodnje dni?

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno oblačno vreme. "Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte," pišejo pri Agenciji za okolje. "Zvečer bodo padavine od severa prehodno spet zajele večji del Slovenije. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem večinoma zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija."

Ponoči bodo padavine ponehale, jutri bo sončno, burja na Primorskem bo dopoldne postopno oslabela. "Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, v alpskih dolinah okoli 4, ob morju do 14, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj C," napovedujejo pri Arso.

V petek in soboto bo sončno in vse topleje. V soboto popoldne lahko v hribovitem svetu severne Slovenije nastanejo krajevne plohe.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.