Zaman čakali na NLB in Vegrad

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Celovški dvori. Podizvajalci bodo zdaj poskušali še pri lastnikih banke.
Oglej si celoten članek

 

Ne NLB ne Vegrad včeraj nista prišla na sestanek s podizvajalci v Celovških dvorih, ki bodo zdaj za pomoč prosili večinsko lastnico banke – državo. Po njihovem mnenju je namreč banka tista, ki lahko reši gordijski vozel, ker jim Vegrad ni plačeval, oni pa zato nočejo dati dokumentacije za pridobitev uporabnega dovoljenja. "NLB je tista, ki ima izbrisne pobotnice, ne Vegrad," je pojasnil predstavnik podizvajalcev Miro Požar, ki je prepričan, da bi, če bi banka z izbrisnimi pobotnicami umaknila hipoteke z vseh stanovanj, Vegrad z njimi poplačal dolgove, oni pa bi končali dela.

Na vrsti je Križanič
"NLB sicer razume težave podizvajalcev, ocenjuje pa, da je pravi naslov za razrešitev pogodbenih razmerij med podizvajalci in Vegradom družba sama," je klasični odgovor NLB poslala predstavnica za odnose z javnostmi Mojca Strojan.

Kljub temu se bodo podizvajalci z NLB poskušali naslednji teden še enkrat sestati; če ne bodo uspešni, pa se bodo obrnili na njene lastnike, verjetno na ministra za finance Franca Križaniča. Postavili so tudi rok, da se težave razreši še ta mesec, sicer se bodo zavlekle v jesen.

Četudi bi se rešile, pa se stanovalci v Celovške dvore še ne bodo mogli vseliti, ker morajo podizvajalci, ki jim Vegrad dolguje slabih deset milijonov evrov, dela dokončati. To bo trajalo okoli dva meseca, je povedal Požar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.