Zamenjan, ker je zagovarjal zaprtje arhivov?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Direktorja Arhiva RS Dragana Matića zamenjali z Jožetom Dežmanom kot vršilcem dolžnosti za največ pol leta. Novega direktorja bodo izbrali na natečajnem postopku.
Oglej si celoten članek

Vlada je zamenjala direktorja Arhiva RS Dragana Matića z Jožetom Dežmanom. Da informacija drži, nam najprej je potrdi Matić. Dežman je imenovan za vršilca dolžnosti direktorja do imenovanja direktorja po natečajnem postopku oz. za največ za šest mesecev.

Zakaj je prišlo do zamenjave, je predstavnik vlade za odnose z javnostmi Anže Logar povedal, da je bil "tudi predhodnik nepričakovano razrešen in kadrovske spremembe so vedno prisotne ob prihodu vsake vlade." Poleg tega je Matić domnevno aktivno zagovarjal zaprtje arhivov, kar ni najbolj primerno, je dodal Logar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 15:35 22. Marec 2012.

    ves arhiv na internet ,da vidimo kaj se kuha....in kaj se je kuhalo

  • 13:10 16. Marec 2012.

    Dva , ki če bi sedaj takoj crknila , ne bi bilo za SLO nkakršnje škode!

  • 10:49 16. Marec 2012.

    Sicer Dežman je znan zagovornik kolaborantov in desno usmerjen zgodovinar. Menda so se stranke dogovorile, da bodo bolj prijazne do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.