Zamotila sta ga in mu preluknjala pnevmatiko

Foto: Daša Purgaj
Foto: Daša Purgaj
Državljana Kosova kradla na počivališčih, tako da je eden oškodovanca zamotil s pogovorom, drugi pa mu je preluknjal pnevmatiko.
Oglej si celoten članek

Policisti Policijske postaje Logatec so kazensko ovadili 40- in 51-letna državljana Kosova, ki 
sta v začetku meseca marca izvršila dve drzni tatvini na počivališčih in nato z odtujenima bančnima karticama opravila več dvigov. 

Kradla na Lomu

"Sedmega marca v nočnem času sta oškodovanca, ki je počival v službenem vozilu na počivališču Lom, prebudila s trkanjem po steklu vozila, in ga opozorila, da z vozilom nekaj ni v redu, pri tem pa kazala na zadnji del pri pnevmatiki. Ko je oškodovanec preverjal vozilo, sta mu iz kabine vozila odtujila denarnico z vsebino," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Osumljenca sta z odtujeno bančno kartico podjetja opravila več transakcij, pri čemer sta odtujila skupno 700 evrov."

Dejanje ponovila na Voklem

Naslednji dan sta v jutranjih urah na počivališču Voklo pristopila do oškodovanca, ki je pred vozilom kadil cigareto. "Zamotila sta ga s pogovorom, pri tem pa mu je eden preluknjal pnevmatiko," pojasnjuje Pučkova. "Ko se je oškodovanec odpeljal, je opazil, da ima prazno pnevmatiko, ustavil na odstavnem pasu in pričel z menjavo. Osumljenca sta se pripeljala do vozila in oškodovanca ponovno ogovorila, pri tem pa ga zamotila in iz vozila odtujila torbo z vsebino. Po dejanju sta se odpeljala proti Ljubljani in z odtujeno bančno kartico opravila več transakcij, pri čemer sta skupno odtujila 1500 evrov."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:59 18. April 2016.

    To se dogaja samo pri nas na Balkanu ! In potem izjava Borata o varni državi .........ha,ha,ha,ha.

  • 16:31 18. April 2016.

    stoletna finta, ki vedno deluje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.