Zamude vlakov večje kot lani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Povprečna zamuda potniških vlakov je letos znašala 4,8 minute na 100 vlakovnih kilometrov in je bila v povprečju za približno 30 odstotkov večja od lanske.
Oglej si celoten članek

V letošnjem letu so najdaljše zamude med katastrofalnimi februarskimi vremenskimi razmerami pridelali mednarodni potniški vlaki, tudi okoli treh ur.

Na Slovenskih železnicah pojasnjujejo, da je do večjih zamud v letošnjem letu prihajalo predvsem zaradi posledic žleda in spremenjenega načina prevozov ter novega investicijskega cikla obnove in posodobitve železniške infrastrukture.

Tudi v tovornem prometu so letos najdaljše zamude nastale zaradi žledoloma, ko tovorni vlaki med Koprom in notranjostjo Slovenije niso vozili kar teden dni. Delavci Slovenskih železnic ta odsek proge še vedno sanira, zato do zamud prihaja še danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.