Štajerska: V hlevu podhranjene, dehidrirane in zanemarjene krave

Foto: Profimedia
Goveda so bila do kolen v blatu, nekaj dni niso dobila pitne vode.
Oglej si celoten članek

Policisti obravnavajo v Račah sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali, ki ga je osumljen 76-letni kmet. V hlevu ima namreč sedem glav govedi, ki so po ugotovitvah policije podhranjene, dehidrirane in zanemarjene.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so bila posamezna goveda do kolen v blatu, prav tako nekaj dni niso dobila pitne vode. Hranjena naj bi bila le občasno.

Policisti so zagotovili vodo in poklicali inšpektorje

Policisti so takoj ob prihodu na kraj zagotovili pitno vodo za živino in obvestili veterinarskega inšpektorja, ki je odredil prerazporeditev živali in takojšnje čiščenje hleva.

Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Za kaznivo dejanje mučenja živali je zagrožena denarna kazen ali do šest mesecev zapora.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.