Zanemarjena okolica moti

Foto: Žurnal24 Občina bi kot dober lastnik morala zavarovati objekt in preprečiti objestno “igr
Vrtec Ciciban. Med čakanjem na obnovo so ga neznanci razdejali.
Oglej si celoten članek

“Igrišče je zaraščeno, opuščena igrala je prerasla visoka trava. Še bolj grozljiv je pogled v notranjost vrtca, kjer so neznanci razbili večino oken in v prostorih povzročili pravo razdejanje,” so nas občani, ki živijo v bližini nekdanjega vrtca Ciciban ob Cankarjevi ulici, opozorili na njegov zanemarjen videz.

Obnova preložena
Za otroke bo poskrbljeno. Prenova vrtca Ciciban (v njem bo prostora za šest enot), vredna 1,5 milijona evrov, se je zamaknila zaradi zahtevka za revizijo pri izvedbi javnega naročila za izbiro izvajalca del. Na občini zatrjujejo, da kljub temu jeseni noben otrok ne bo ostal brez varstva.

Desetletni vandali
Stanovalec sosednjega bloka, ki je pred časom poklical policijo, ko je v vrtec skozi okno plezala skupina mladostnikov, je povedal, da se je do začetka šolskih počitnic to dogajalo vsakodnevno, vandali pa naj bi bili po njegovi oceni stari le okrog deset let. Ker so se na občini zaradi povečanega števila otrok odločili nekdanji vrtec obnoviti, se je ob koncu marca iz prostorov izselila novogoriška enota Šenta, že konec prejšnjega leta pa center za pomoč na domu. Po načrtih občine naj bi vrtec prenovili do 1. septembra, a se je zapletlo pri izbiri izvajalca gradbenih del.

Kot kaže, pa se občinarjem ne zdi potrebno, da bi bi objekt zavarovali in njegovo okolico vsaj v grobem uredili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.