Zanesljivejša oskrba s pitno vodo

Foto: Žurnal24 Vodohran v Peklu je bil zgrajen lani, del zunanje ureditve in zemeljskega dela p
Vodohran. Poleg starega zgradili novega in za 300 kubičnih metrov večjega. Še nima uporabnega dovoljenja.
Oglej si celoten članek

"Pridobitev je pomembna zaradi stalne oskrbe mesta Trebnje in okoliških naselij z vodo, saj se njena rezerva povečuje z 200 na 700 kubičnih metrov," je o novem vodohranu v Peklu povedal trebanjski podžupan Jože Povšič in pristavil, da je ta naložba del sistema ureditve hrbtenice trebanjskega vodovoda.

V sklopu projekta, ki je stal okoli 370 tisočakov, so zgradili 500 kubičnih metrov velik vodohran in obnovili starega v velikosti 200 kubičnih metrov. "Obenem je bil urejen razdelilni jašek s cevnimi povezavami, prenovljene so bile elektroinštalacije, na novo je bila urejena tudi dostopna pot," je izpostavil in dodal, da sistem v Peklu skupaj s sistemom na Medvedjeku bistveno povečuje kakovost in zanesljivost vodooskrbe v občini.

Naprave v uporabi
Občina uporabnega dovoljenja še ni pridobila. "Vse naprave pa so že v uporabi in že normalno delujejo, saj je vodooskrba nujna ne glede na to, ali je uporabno dovoljenje formalno pridobljeno ali ne," je še povedal podžupan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.