Zanimanje za vojsko podvojeno

Foto: Žurnal24 25_03_09_anpe_ljubica_jelusic
Število mladih, ki se odločajo za prostovoljno služenje vojaškega roka, se je letos izjemno povečalo, pravi obrambna ministrica Ljubica Jelušič.
Oglej si celoten članek

Letos se je za prostovoljno služenje vojaškega roka odločilo okoli dvakrat več mladih kot v prejšnjih letih, je po prisegi vojakinj in vojakov na prostovoljnem služenju vojaškega roka v Murski Soboti povedala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

''Povečano zanimanje pripisujem več razlogom, mladi želijo preizkusiti vojaško življenje,'' pravi Jelušičeva. Poleg tega so se spremenila domoljubna čustva, kar ministrica med drugim pripisuje tudi nastopom predsednika republike Danila Türka.  

Zaradi povečanega zanimanja se je tudi zaposlovanje v vojski bistveno povečalo. Zaposlitveni načrt za letos je tako praktično že izpolnjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.