Zaostritev medijske tekme

Foto: Žurnal24 Majda Širca (Foto: Saša Despot)
Konkurenca. Kulturno ministrstvo proti uradu za varstvo konkurence.
Oglej si celoten članek

Nov zakon. Na ministrstvu za kulturo snujejo spremembe medijske zakonodaje. Med drugim želijo znižati prag za priglasitev koncentracije.

Predlog je povzročil trenje med ministrstvom in uradom za varstvo konkurence. "Zakaj bi koncentracijo medijskih podjetij obravnavali drugače kot v drugih primerih? Z vidika konkurence ni nobenega razloga za takšno razlikovanje," pravi vršilec dolžnosti direktorja urada Damjan Matičič. Opozarja, da je medijska koncentracija urejena s posebnim zakonom, česar v drugih evropskih državah ni. Dodaja pa, da urad pri presojanju konkurence ne more biti tako kot do zdaj vezan na svet za medije pri kulturnem ministrstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.