Zaostrovanje razmer na MZZ

Foto: Žurnal24 Na MMZ zatrjujejo, da ne prisluškujejo nikomur.
Zaradi "pobeglega" dokumenta so na MZZ podali kazensko ovadbo, njegovi uslužbenci pa so veleposlaniku Marjanu Šetincu zaplenili računalnik, ker naj bi komuniciral z Dnevnikom.
Oglej si celoten članek

Zunanji minister Dimitrij Rupel je za POP TV potrdil, da se s primerom izginotja zapisnika pogovora med političnim direktorjem zunanjega ministrstva Mitjem Drobničem in ameriškimi diplomati decembra lani v Washingtonu ukvarja policija. " Poleg interne preiskave je stvar tudi že v rokah policije. Gre za preprosto tatvino,“ je dejal Rupel. Da je ministrstvo vložilo kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana, kjer pa zaradi interesa preiskave več informacij ne dajejo.

Medtem je Sindikat slovenskih diplomatov (SSD) ogorčen nad ravnanjem uslužbencev ministrstva, ki so veleposlaniku Marjanu Šetincu zaplenili računalnik, ker naj bi komuniciral s časnikom Dnevnik, ki se je dokopal do spormega dokumenta. V sindikatu so zapisali, da je v petek nekaj pred tretjo uro v sobo veleposlanika Šetinca vstopilo osem oseb, med njimi tudi generalni sekretar MZZ. "Brez kakršne koli obrazložitve in ne da bi se predstavili, so zahtevali, da naj Marjan Šetinc takoj izklopi računalnik, ker ga bodo zapečatili. Na vprašanje, kaj se dogaja, je dobil odgovor, da so iz telefonskih pogovorov ugotovili, da je komuniciral s časnikom Dnevnik. Nato so računalnik zapečatili, menda naj bi ga predali Kriminalistični službi ministrstva za notranje zadeve," je v protestni izjavi zapisal predsednik SSD Matjaž Kovačič. Izvršni odbor sindikata je postopek obsodil in meni, da je nerazumen in ponižujoč, hkrati pa meni, da gre za poskus ustrahovanja uslužbencev ministrstva, ki so dejavni v sindikatu.

Šetinc je za TV Slovenija že zanikal vpletenost v razkritje internega dokumenta zunanjega ministrstva, ki naj bi govoril o ameriških pritiskih na slovensko predsedovanje EU. " Absolutno je nemogoče, da bi s tem kaj imel, to je možno samo v teoriji," je poudaril. Dejal je, da ne ve, zakaj so mu na zunanjem ministrstvu zaplenili službeni računalnik. Sicer pa so po njegovih besedah " vsi dokumenti na strežniku in se za vsakega ve, kam gre in kje je".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.