Zapadlo bo do četrt metra snega

Foto: Žurnal24 "V noči na četrtek lahko ponekod zapade tudi do četrt metra snega," poudari Greg
Danes in jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini 500 metrov. V noči na četrtek lahko ponekod zapade tudi do četrt metra snega. Konec tedna bo sončen.
Oglej si celoten članek

"Tekom današnjega dne bo oblačno, ponekod bodo občasno rahle padavine, po nižinah v notranjosti deloma kot dež, deloma kot sneg. Najvišje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija," nam je pojasnil dežurni meteorolog Andrej Pečenko iz Agencije RS za okolje (ARSO).

Pečenko izpostavi, da se bodo v sredo padavine na zahodu nekoliko okrepile in v noči na četrtek razširile nad vso Slovenijo. "Največ padavin se obeta v noči na četrtek. Na severozahodu Slovenije lahko zapade tudi do 25 centimetrov snega, medtem ko bo drugod po državi snežna odeja precej tanjša. Poudarimo, da bo meja sneženja nad 500, 600 metri," doda. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 1, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Več o vremenu si preberite na VREME.NET.

"V visokogorju velja trenutno še prva stopnja nevarnosti proženja snežnih plazov, vendar pa se bo zaradi nove pošiljke snega ta zagotovo povečala na drugo stopnjo," poudari Gregorčič.

Konec tedna bo lep
"Padavine bodo v četrtek do večera povsod ponehale, na Primorskem se bo delno zjasnilo, medtem ko bo drugod po državi še vedno oblačno, a suho vreme. V soboto bo sončno tudi drugod po državi, podobno vreme pa se bo nadaljevalo tudi v nedeljo," zatrdi Gregorčič. Na vprašanje, ali zaradi padavin obstaja nevarnost poledice, dežurni meteorolog odgovori: "Ne, ker temperature ne bodo tako nizke."

Napoved vpliva vremena na počutje: v torek bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Spanje v noči na sredo bo moteno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.