Zapeljal v rdečo in trčil v avto z otroki

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ena mladoletna oseba je utrpela hude telesne poškodbe.
Oglej si celoten članek

V nedeljo okrog 16.40 se je pri Domžalah zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bile poškodovane štiri osebe. Voznik Fiatovega Ducata je vozil po Virski cesti pri Domžalah, iz smeri Ulice 7. avgusta proti uvozu na avtocesto. Zaradi vožnje v rdečo luč je trčil v avtomobil, ki ga je voznica pripeljala po izvozu z avtoceste ter v križišču s Krumperško ulico vozila naravnost proti Zaborštu. Vozilo je pravilno peljalo skozi zeleno luč. 

V trčenju so se poškodovale tri mladoletne osebe v vozilu voznice. Ena od mladoletnih oseb je utrpela hude poškodbe, medtem ko sta drugi dve utrpeli lažje poškodbe. V vozilu povzročitelja sta bila še dva potnika, ki pa se nista poškodovala. 

V postopku so policisti ugotovili, da je voznik Ducata vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata vozilu. 

Povzročitelja nesreče bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu, vožnje z neregistriranim vozilom in zaradi namestitve drugih registrskih tablic na vozilo. Policisti so plačilni nalog izdali tudi potniku v njegovem vozilu, ker ni uporabljal varnostnega pasu. 

Voznici drugega vozila je bil izdan plačilni nalog zaradi opustitve dolžne skrbi in nadzorstva zaradi neuporabe varnostnega pasu mladoletnih oseb. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 15:52 19. Marec 2018.

    Brez veljavnega vozniškega dovoljena bi morali povzročitelju dati par let zapora.

  • 15:44 19. Marec 2018.

    Upoam, da so organi pokukali tudi v tovorni prostor, če so kakšni žlebovi, kolesa .... po naklučju tam.

  • 14:02 19. Marec 2018.

    Dober je met nož pr šaltheblu !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.