Zaporniki bodo lahko bolj dolgo gledali TV

Foto: Boštjan Tacol Največji slovenski zapor
Foto: Boštjan Tacol Največji slovenski zapor
Tudi obsojenci v slovenskih zaporih bodo novo leto preživeli nekoliko drugače kot druge dni.
Oglej si celoten članek

Kot so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, bo v zaporih na zadnji dan leta veljal nekoliko spremenjen hišni red. Tako bodo lahko bolj dolgo gledali televizijo, pri večerji pa bodo dobili kakšen priboljšek.

Praznično čez cel december

Sicer pa so ves december v zavodih izdelovali voščilnice in okraske, s katerimi so zaporniki skupaj z zaposlenimi okrasili prostore zavodov.

V okviru prazničnega decembra so potekale tudi druge aktivnosti – koncerti, predavanja, božični šahovski turnir in drugo. Tako so med drugim v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob organizirali novoletno delavnico in tako obsojencem skušali pričarati nekaj prazničnega vzdušja. V odprti oddelek Puščava pa so v okviru priprav na praznične dni izdelovali novoletne aranžmaje iz naravnega materiala ter z njimi okrasili in polepšali oddelek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:18 30. December 2011.

    a to je zdaj novica? Žurnalovci, to je konec...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.