Zaposleni IVZ ne želijo iz centra

Foto: Žurnal24 Skladno z aneksom bo prevzem stolpičev konec meseca, pravijo na ministrstvu za z
IVZ. Stroški selitve še neznanka, zaposleni opozarjajo na degradacijo stroke.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Selitvi inštituta za varovanje zdravja (IVZ) v Dunajske kristale, ki jo zagovarja vodstvo, nasprotujejo tri četrtine od 200 zaposlenih,” so v odprtem pismu v imenu zaposlenih zapisali Evita Leskovšek, Dušan Nolimal, Lucija Perharič in Rade Pribaković.

Do konca letošnjega leta naj bi se iz palače na Prešernovem trgu (Trubarjeva ulica 2) preselili v Dunajske kristale, saj bo ministrstvo za zdravje (MZ) stavbo zamenjalo z dvema stolpičema Mabre inžineringa. Podpisniki med drugim menijo, da so novi prostori neprimerni za dejavnost IVZ in selitev razumejo tudi kot degradacijo stroke. Zapisali so, da se je v zadnjih mesecih pokazalo, da bo IVZ opustil le to lokacijo in ohranil prostore na Zaloški cesti, Grablovičevi in Bohoričevi ulici ter v Tehnološkem parku Brdo, od še treh predvidenih uradov pa naj bi se v stolpiča preselila le javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke. Tako po njihovem mnenju prihranek pri najemninah sploh ne bo tolikšen, kot razlaga MZ. Poudarili so, da jih ni nihče seznanil s stroški selitve – ta naj bi po njihovi oceni stala vsaj 700 tisoč evrov. Prav tako naj bi bili za okoli 300 tisočakov evrov višji stroški delovanja in vzdrževanja nove stavbe.

Stroški poslovanja morajo biti enaki, če ne nižji kot na zdajšnji lokaciji,” so zatrdili na MZ. Na IVZ pa so povedali, da neposredni stroški selitve še niso znani, saj še ne vedo, katero opremo bodo selili. Zanikali so tudi, da naj bi del poslovanja ohranili v palači na Trubarjevi, in dodali, da je že od vsega začetka jasno, da bodo laboratoriji ostali na Bohoričevi in Grablovičevi ulici. Na MZ so dejali, da se bosta urad za kemikalije in uprava za varstvo pred sevanji preselila prav v izpraznjene prostore na Zaloški cesti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.