Zaprta v leseni kletki

Foto: Žurnal24 Lesena kletka je velika štiri kvadratne metre.
V neki avstrijski šoli so deklico, ki je imela težave z učenjem, po ravnateljevih navodilih zapirali v leseno kletko.
Oglej si celoten članek

Štirinajstletno Sandro so zapirali v leseno kletko, ker, kot so povedali na šoli, niso mogli prenašati njenega vedenja. Ravnatelj Karl Schmidhuber je tudi po tem, ko je zgodba prišla na dan, branil svojo odločitev, da se Sandro zapre v štiri kvadratne metre veliko kletko, z utemeljitvijo, da je Sandra nasilna in da moti pouk.

Ravnatelj te šole, ki je namenjena otrokom z mentalnimi in fizičnimi težavami v razvoju, je povedal, da druge rešitve ni bilo, saj je po njegovih besedah Sandro nemogoče nadzorovati. Dodal je še, da otroci in učitelji pijejo antibiotike, da se jim rane, ki jim jih je Sandra naredila z ugrizi, ne bi okužile.

Celotno zadevo pristojne službe še preiskujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.