Zaradi blokade zamujal regres

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Izvršbe. Vračila za preveč plačana nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč. Še se pogajajo.
Oglej si celoten članek

Zaradi blokade računa Občine Slovenska Bistrica zaposleni niso dobili izplačanega regresa na dan, na katerega je bilo izplačilo predvideno.

“Že nekaj časa imamo finančne težave, ki jih poskušamo rešiti. Plače so dobili, izplačilo regresov pa se je zavleklo. Tudi nekaterih investicij nismo mogli peljati,” je za Žurnal24 potrdil Ivan Žagar, župan Občine Slovenska Bistrica.

Izplačilo je po njegovih besedah zamujalo nekaj dni.

Za drugo se še pogajajo

Slovenskobistriška je ena izmed šestih slovenskih občin, ki je imela pred časom blokiran račun. Razlog je bila izvršba Slovenskih železnic (SŽ).

“Račune smo imeli blokirane slab mesec – od srede aprila do srede maja. Na sodišču smo dosegli odpravo te odločbe,” je dodal Žagar.

SŽ od občine zahtevajo vračilo leta 1999 plačanega nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Župan je pojasnil, da je z obrestmi vred znesek narasel na 800 tisoč evrov, z izvršbo pa se ne strinja – kot je dejal, je sodišče v zvezi s tem dvakrat že dosodilo v prid občine. “Okoli 240 tisoč evrov so nam ob tej blokadi že pobrali z računa, za drugo pa se še pogajamo,” je povedal Žagar.

Za redno blokada ne velja

Z ministrstva za finance so sporočili, da Uprava RS za javna plačila pri “sklepih, ki vsebujejo omejitve izvršbe, ne posega po sredstvih, namenjenih za financiranje primarne porabe občin, sredstvih, namenjenih za odpravo posledic naravnih nesreč, proračunskih sredstvih EU, sredstvih iz naslova refundacije, namenskih sredstvih občine in drugih strogo namenskih sredstvih, pod pogojem, da poseben zakon določa prepoved oziroma omejitev izvršb”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.