Zaradi cen s čolni na tuje

Foto: Žurnal24
Čolni. V nekaterih hrvaških marinah ima zaradi nižjih cen privezane svoje čolne kar tretjina Slovencev.
Oglej si celoten članek
Foto: Žurnal24

“Svoj čoln imam raje na privezu v Sukošanu (deset kilometrov južno od Zadra na Hrvaškem), saj je tam letni privez v marini veliko  ugodnejši kot pri nas,” nam je zaupal eden od bralcev, ki ni želel biti imenovan.

Cene samo nekaterih bližnjih marin na Hrvaškem, ki smo jih primerjali s slovenskimi, so dejansko nižje. Denimo v ACI klubu v Umagu boste za letni privez za čoln, dolg do deset metrov, odšteli 3.200 evrov, v Puli pa 2.520 evrov, kar je za celih tisoč evrov ceneje kot v najcenejši slovenski marini. Dejstvo, da ima precej Slovencev svoje letne priveze na Hrvaškem, so nam potrdili v več marinah, v Puli in Umagu je takih stalnih slovenskih gostov celo tretjina.

Portorož najdražji
Če primerjamo cene slovenskih komercialnih marin, vas bo letni privez za vaš čoln najdražje stal v Marini Portorož, ki ima sicer kar 650 privezov, najceneje pa vas letni privez stane v koprski marini, ki ima 70 privezov.

Marjan Matevljič, kapitan portoroške marine, nam je dejal, da je večina (60 odstotkov) njihovih gostov Slovencev, sledijo Nemci in Avstrijci. “Cene so seveda odvisne od kakovosti ponudbe. Če se primerjamo s sebi enakimi marinami, kot je Ičiči v Opatiji, smo primerljivi,” je dodal.

Precej tranzita
Klara Perčič, strokovna sodelavka iz Marine Koper, nam je podobno povedala, da je pri njih večina gostov z letnimi privezi še vedno Slovencev, sledijo Nemci in Italijani. “Mi smo nekoliko posebna marina, saj imamo precej tranzita iz vse Evrope. Ta se od aprila do avgusta močno poveča,” je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.