Zaradi grafitov za dve leti v zapor?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Škofjeloški policisti obravnavajo 45-letnega moškega, ki je z grafiti na objektih in reklamnih tablah povzročil več tisoč evrov škode.
Oglej si celoten članek

Škofjeloški policisti so prejšnji teden obravnavali 45-letnega Škofjeločana, ki je utemeljeno osumljen, da je zadnjih nekaj let na škofjeloškem območju na škodo občine in proizvodnega podjetja z grafiti poškodoval več objektov in reklamnih tabel, s tem pa povzročil za več tisoč evrov gmotne škode, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kakim desetim osebam je v tem obdobju tudi grozil z napadom. Ostra grozilna retorika storilca in grafiti, s katerimi je vzbujal pozornost in povzročal škodo, so bili povezani z varovanjem okolja v Škofje Loki.

Storilec pred obravnavo prejšnji teden ni bil udeležen v kriminalističnih postopkih, nezakonita dejanja pa je izvrševal zelo premišljeno. Njegovo početje so kriminalisti odkrili s klasičnim, vendar intenzivnim zbiranjem obvestil in s poglobljeno analizo prijav. Sodelovali so tudi oškodovanci, ki so kriminalistom sum pomagali utemeljiti s konkretnimi okoliščinami, dodatno pa sum potrjuje še zavarovan material.

Zaradi kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in groženj bo Škofjeločan kazensko ovaden. Poškodovanje tuje stvari se lahko kaznuje z zaporom do dveh let, grožnje pa z zaporom do enega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.