Zaradi izjave mu grozi odpoved

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Disciplinski postopek. Slovenska vojska je Novaka spoznala za krivega kršenja vojaške discipline.
Oglej si celoten članek

“Disciplinska komisija Slovenske vojske (SV) je Gvidu Novaku prisodila, da je s tem, ko je kot predstavnik sindikata dajal izjavo za medije, odgovoren kršitve vojaške discipline,” je za Žurnal pojasnil Črt Jereb Skrt, pravni zastopnik Sindikata vojakov Slovenije.

Kršitev že nenošenje kape

Kot smo pred časom poročali v Žurnalu24, je SV zoper Novaka, predsednika sindikata vojakov, ki je sicer zaposlen v SV, uvedla disciplinski postopek. Očitalo se mu je, da je kot predsednik sindikata podal izjavo za naš medij brez predhodnega posvetovanja in odobritve svojega nadrejenega.

Novak je prepričan, da SV nima stvarne pristojnosti za pregon in kaznovanje sindikatov, disiciplinska komisija pa se je odločila nasprotno. “Grozi mu odpoved delovnega razmerja, če v naslednjem letu kadarkoli krši vojaško disciplino,” je dodal Jereb Skrt. Kot je pojasnil, kršitev pomeni že to, če bi si kdaj v službi pozabil nadeti vojaško kapo. Iz SV so nam sporočili, da Novaku še ni bila vročena odločba glede odločitve disciplinske komisije, zato zadeve še ne morejo komentirati.

Tudi na evropsko sodišče

Zagovornik Novaka pa že napoveduje, da bodo začeli sodne postopke, tako kazenske kot civilne. Če jim ne bodo prisluhnila slovenska sodišča, pa napovedujejo pritožbo na evropsko sodišče. “Tak disciplinski postopek je namreč pokazatelj, kako vojska izrablja svoje uradne pravice, da preprečuje delovanje sindikata,” je sklenil Jereb Skrt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:34 7. April 2013.

    Ni važno, kaj ljudje govorijo, samo, da govorijo<br />Ti, Polde in ti, Micka, pa Peter in Majda, ki sta diplomirala …

  • 11:43 7. April 2013.

    Z enim dobrim odvetnikom bo zadeva hitro razčiščena, npr. Senico. <br /><br />Aja, ta trenutno nima časa.

  • 11:16 7. April 2013.

    Ne vem, ker častnik je na fotografiji - nekaj pa je zagotovo: TIP SI ŠE ČINOV NE ZNA PRAVILNO NAMESTITI …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.