Zaradi Jorasa rubili predsednika

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji hrvaški predsednik je zaradi žaljivih besed ostal brez pokojnine.
Oglej si celoten članek

Joško Joras, ki živi v zaselku tik ob mejnem prehodu Sečovlje Plovanija na uradno hrvaškem ozemlju in se je v preteklosti zapletel v kar nekaj sporov ob prečkanju meddržavne meje, je nedavno zaradi razžalitve prejel odškodnino od nekdanjega hrvaškega predsednika Stipeta Mesića.

Dobre štiri tisočake zaradi "norčka v funkciji nekoga drugega"

Joras je poleg 2000 evrov odškodnine, ki jo je določilo okrožno sodišče v Kopru, prejel še za okoli 2080 evrov obresti. A Joras je do tega denarja prišel šele potem, ko je zagrebško sodišče priznalo slovensko sodbo, potrdilo, da jo bo izvršilo in izvedlo rubež na pokojnino bivšega predsednika, zato da je denar izplačalo Jorasu. Sodba, s katero je sodišče v Kopru presodilo, da je Mesić užalil Jorasa, posegel v njegovo dostojanstvo in škodil njegovi časti ter dobremu imenu, je postala pravnomočna leta 2012. Joras je novembra 2004 tožbo proti Mesiću vložil zaradi izjave, da je Joras "norček v funkciji nekoga drugega" in da je nedopustno, "da nekdo zapira ceste in prenaša del ozemlja v drugo državo". Mesić ga je celo pozval "naj proda svojo hišo in jo kupi tam, kjer želi živeti, če želi živeti v drugi državi."

Joras je zaradi teh besed od Mesića zahteval 20.864,63 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.