Zaradi Kupljene Koroške pisali Goršku

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
"Koroško policijo obvladuje podzemlje," so trditve virov v Žurnalovem članku, ki so člana sindikata policistov tako razjezile, da je pisal prvemu možu policistov. GPU se na navedbe ni odzvala.
Oglej si celoten članek

Navedbe našega vira, da "koroško podzemlje vodilnim in drugim izbranim ljudem znotraj policije, tožilstva in sodišča v Slovenj Gradcu vsak teden plačuje od pet tisoč do šest tisoč evrov, da bi imelo mir, ker od droge z ulic pobere 15 tisoč evrov na teden" ne držijo, pravi Janez Otorepec, regionalni predstavnik PU Slovenj Gradec.

"To je povsem možno," pravi poslanec SDS Korošec Miro Petek o navedbah glede izplačil policistom v zameno za mir. 

Članek z naslovom Kupljena Koroška je pri koroških policistih vzbudil nemalo jeze, tudi zato, ker Generalna policijska uprava (GPU) navedb omenjenega vira in poslanca Mira Petka ni demantirala. Otorepec je zato na direktorja policije Janka Gorška naslovil pismo, v katerem ga poziva, naj zanika trditve ali pa poda kazensko ovadbo zoper tiste policiste, ki naj bi prejemali podkupnino.

Možno je tudi, da so posamezni policisti povezani s podzemljem ali da se nasilnežev iz podzemlja bojijo.
Miro Petek, SDS

Otorepec sicer pravi, da so "podatki, da policisti dobijo pet do šest tisoč evrov, ker podzemni kanali zaslužijo 15 tisoč, tako navrženi, da je to brez veze. Kot policist s 30-letno kariero odločno nasprotujem takšnim povezavam". "Izjava poslanca temu da dodatno težo in to je zame kot policista, med drugim tudi obtoženega v tem članku, zaskrbljujoče," še dodaja.

Žurnalova anketa:
na vprašanje, ali so policisti podkupljivi, je odgovorilo 422 bralcev. 85 odstotkov meni, da so podkupljivi; 15 odstotkov meni nasprotno.

Pustil bi, da ga preiščejo
Na vprašanje, ali bi pustil, da se preverijo njegovi računi, odgovarja: "Za policista ni hujše obtožbe kot to, da ga nekdo obtoži koruptivnih dejanj. To je pokop za policista. Ravno zato bi zanesljivo pustil preiskavo. Za ostale policiste pa ne morem reči."

Na PU Slovenj Gradec pestri zadnji meseci
Otorepec, ki sicer dela na Policijski postaji Radlje ob Dravi, še pravi, da zaupanje ljudi v koroško policijo ni tako nizko, kot se skuša prikazati v medijih.

 

Vseeno ostaja vprašanje, kakšna bo usoda koroških policistov, ki se bodo že junija združili s Policijsko upravo Celje. Po nekaterih informacijah tudi zato, ker spornih povezav ni bilo možno prekiniti.

V slabi luči zaradi primera triletne deklice
Na koroško policijo, sodstvo in tožilstvo je v zadnjem času padla temna senca predvsem v sklopu preiskave primera triletne deklice s Koroške: sum, da jo je dedek spolno zlorabljal, je policija zavrgla, sodišče pa je zavrnilo izvajanje dokazov zlorabe. Po navedbah našega vira naj bi se dedek in dekličina mati ukvarjala s preprodajo drog in orožja oziroma prostitucijo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.