Zaradi nasilja na šoli razrešili ravnatelja

Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedias Fotografija je simbolična.
Po več kot štirih mesecih odkar so v osnovni šoli Deskle učenci pretepli sošolca, je svet zavoda zaradi neustrezne obravnave medvrstniškega nasilja razrešil ravnatelja Vojka Simčiča. Odločitev so sprejeli na tajnem glasovanju.
Oglej si celoten članek

V začetku lanskega decembra so na osnovni šoli (OŠ) Deskle sošolci pretepli desetletnika.

V šolo je zato prišla šolska inšpekcija, ki je v pregledu ugotovila več kršitev šolske zakonodaje, tudi v zvezi z neustrezno obravnavo medvrstniškega nasilja.

Ravnatelju in šoli so zato podali 11 odredb in devet predlogov za izboljšave pri izvedbi vzgojno-izobraževalnih dejavnosti šole, prav tako so jima izrekli še 14 opozoril.

Dečkoa prešolali, dodatne stroške plačuje občina

Dečka so medtem že prešolali na eno od novogoriških osnovnih šol, potne stroške do Nove Gorice pa plačuje kanalska občina.

Tudi na inšpektoratu za šolstvo so predlagali razrešitev ravnatelja zaradi velikega števila v nadzoru ugotovljenih nepravilnosti in kršitev. Proti taki odločitvi inšpektorata so sicer ostro protestirali v Združenju ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.