Zaradi nasilja pridržali štiri vojake

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Hojs potrdil, da so bili v nedavnih demonstracijah zaradi nasilja pridržani tudi štirje pripadniki Slovenske vojske.
Oglej si celoten članek

Minister za obrambo Aleš Hojs je v odgovoru na poslansko vprašanje Jerka Čehovina (PS) dejal, da so bili trije vojaki pridržani v Mariboru in eden v Ljubljani. Nihče med njimi ni bil kazensko ovaden, vsem pa so bile izrečene globe za prekrške zoper javni red in mir. Po ministrovih besedah omenjeni vojaki prihajajo z različnih delov Slovenije, so pripadniki različnih enot SV, protestov pa so se udeležili v prostem času.

Preverila jih je obveščevalno-varnostna služba, nihče od pridržanih vojakov  ni bil zaznan kot možen sodelavec ekstremnih skupin, vsi so delovali samostojno.

Uvedli disciplinske postopke

Ker pa je bilo ravnanje teh vojakov z vidika kodeksa SV nesprejemljivo, so proti vsem štirim uvedli disciplinske postopke. Če pa bodo ugotovili, da ni bila težava le v kršenju kodeksa, ampak kaj več, bodo sankcionirani, če bo treba, tudi z izgubo delovnega mesta, je še dejal Hojs. Sicer se mu zdi neprimerno, da vojaki nasilno sodelujejo v protestih, hkrati pa se sprašuje, koliko nasilnežev je bilo drugih javnih uslužbencev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:29 20. December 2012.

    preverila jih je obveščevalna služba?? Kaj je obveščevalna služba preverila "kaj se dogaja v Sloveniji"?? Največje tatvine stoletja so še …

  • 21:44 17. December 2012.

    that's what i'm talking about.

  • 20:51 17. December 2012.

    vsaka revolucija ima žrtve.rožice si vtaknite nekam.se nam smejijo,da smo utopisti.samo nasilje bo spremenilo mišljenje vladajoče klike in tudi njihovo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.