Zaradi neprevidnosti zbil pešca

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
V sredo ob 18.10 se je na regionalni cesti Murska Sobota–Hodoš v kraju Moščanci zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 59-letni pešec iz okolice Murske Sobote.
Oglej si celoten članek

"Z ogledoma kraja je bilo ugotovljeno, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila, znamke Chevrolet Aveo, vozil po regionalni cesti iz smeri Mačkovcev v smeri Moščancev. Neposredno pred naseljem Moščanci hitrosti vožnje ni prilagodil vremenskim razmeram in preglednosti na vozišču, zaradi česar je s sprednjim desnim delom vozila na desnem robu vozišča trčil v 59-letnega pešca, ki je v tistem trenutku stopil na vozišče z desne obcestne bankine," je zatrdil Jožef Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota.

Po trčenju je pešec padel po vozišču, kjer je zaradi telesnih poškodb umrl. Pešec v času nezgode ni uporabljal odsevnih teles, oblečen je bil v temna oblačila.

Ogleda kraja sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo. Zaradi reševanja prometne nesreče je bila regionalna cesta popolnoma zaprta za ves promet do 20.30.

Sicer pa so policisti v noči na četrtek obravnavali 31 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, štirje pa so se lažje poškodovali. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 41 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.