Huda nesreča, reševali s helikopterjem

Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju
Trčili so avtomobil in dva motorja.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 16. ure v ovinku med krajema Lepence in Bitnje pri Bohinju. V nesreči je bilo udeleženo osebno vozilo in dva motorista. 

"Podan je sum na lažje poškodbe voznika osebnega avtomobila in zelo hude poškodbe dveh motoristov, ki sta bila v nesreči udeležena vsak s svojim motornim kolesom," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj. "Voznik osebnega avtomobila je pred nesrečo vozil v smeri Bleda, motorista pa eden za drugim v nasprotni smeri proti Bohinju. Vozila so trčila v daljšem ovinku in na smernem vozišču, po katerem je vozil voznik osebnega avtomobila."

Najverjetneje kriva motorista

Policija okoliščine nesreče še preiskuje. "Postopek obravnavane prometne nesreče še ni zaključen," je še pojasnil Kos. "Okoliščine kažejo na krivdo motoristov za nesrečo, udeleženci pa so bili s kraja odpeljani v zdravstvene ustanove.

Foto: PGD Bohinjska Bistrica Nesreča pri Bohinju

Republiška uprava za zaščito in reševanje navaja, da so se v nesreči poškodovale štiri osebe, dve od njih huje.  "Ena oseba je bila s helikopterjem Slovenske vojske in v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljana v UKC Ljubljana, druge pa so z reševalnim vozilom NMP Bled prepeljali v SB Jesenice," poročajo pri URSZR. "Gasilci PGD Bled in Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Bled in Bohinj pri oskrbi poškodovanih."

Zaradi nesreče je bila v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici zaprta cesta. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:33 18. Oktober 2017.

    Problem je preventiva na cestah ! Kje so bili vsi ti policaji pred nesrečo ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.