Zaradi plazu odrezani od sveta

Foto: Žurnal24 Poplave na Ljubljanskem barju se bodo zadržale še nekaj dni. Kraška polja bodo š
Krka in Ljubljanica še poplavljata, a se razmere počasi umirjajo. Zaradi plazu je še vedno zaprta cesta Col - Ajdovščina. 200 prebivalcev Zadloga nad Idrijo je odrezanih od sveta.
Oglej si celoten članek
Odrezani od sveta
Zaradi plazu je od sveta popolnoma odrezanih 200 prebivalcev Zadloga pri Črnem vrhu nad Idrijo. Hiše zaselka so bile poplavljene že v četrtek. Pri sanaciji pomagajo prostovoljni gasilci.

Reka Krka v svojem spodnjem toku in reka Ljubljanica na Ljubljanskem barju še poplavljata, a pretoka teh rek se zmanjšujeta, so sporočili iz Agencije za okolje (Arso). V naslednjih dneh se bodo pretoki vseh rek po Sloveniji zmanjševali.

Poplave na Ljubljanskem barju in v spodnjem toku reke Krke se bodo predvidoma zadržale še nekaj dni. Kraška polja bodo še poplavljena, so še dodali.

Zaradi poplav so po podatkih Prometno-informacijskega centra zaprte ceste Smlednik - Zameško - Kostanjevica na Krki pri Malencah, Rakov Škocjan - Podskrajnik in Planina - Laze.

Cesta Col - Ajdovščina ostaja zaprta
Popolna zapora še naprej velja za cesto Col–Ajdovščina, kjer se je sprožil plaz. Obvoz je urejen na relaciji Godovič–Kalce–Postojna–Razdrto–Vipava. Cesto so morali zaradi skoraj trimetrskih premikov plazu zapreti že v četrtek, prebivalci območja Gore pa so ostali brez zadnje cestne povezave z Vipavsko dolino, po kateri se je dnevno peljalo več kot 3000 vozil. Širina plazine je okoli 200 metrov, globina pa 15 metrov, plaz se še vedno premika.

Težave na Ajdovskem pa povzroča tudi plaz Stogovce nad Lokavcem, ki je že pred nekaj časa odnesel del ceste proti Predmeji, zaradi razmočenega terena pa se je zdaj še razširil za okoli 200 metrov v smeri proti Skukovim koritom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.