Zaradi poplav zaprt mejni prehod Hotiza

Zaradi poplavljanja reke Mure je zaprt mednarodni mejni prehod med Slovenijo in Hrvaško na Hotizi. Kdaj ga bodo ponovno odprli, še ni znano.
Oglej si celoten članek

Mejni prehod na Hotizi je zaprt od ponedeljka zvečer, ko je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje zaradi obilnega dežja v Avstriji začela poplavljati reka Mura v okviru vsakoletnih poplav znotraj poplavnih nasipov.

V Gornji Radgoni je največjo vodnatost dosegla sredi noči na ponedeljek, ko je bil pretok 963 kubičnih metrov na sekundo. V večernih urah je nato že upadla pod poplavne vrednosti, v spodnjem toku pa je še poplavljala.

Poplavljena cesta med Razkrižjem in Gornjo Bistrico

Poplavljena je tudi reka med naseljema Razkrižje in Gornja Bistrica v občini Črenšovci. Cesta je neprevozna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.