Zaradi praznikov povečan promet

Foto: Žurnal24 Ponekod na Dolenjskem in v okolici Ljubljane je zmanjšana vidljivost zaradi megl
Potem ko je bila ljubljanska obvoznica nekaj časa ohromljena, se razmere vendarle umirjaji. Danes in v naslednjih dneh pričakujte povečan promet na cestah.
Oglej si celoten članek
Policisti ob tem opozarjajo še, da bodo v teh dneh zelo obiskana parkirišča v središčih mest, zato ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov na vidnih mestih.

"Nekaj povečanega prometa zaradi praznikov zagotovo bo. Danes kakšnih daljših zastojev ne pričakujemo, bo pa že danes popoldne nekaj več prometa. Moramo vedeti, da se zdaj vračajo tovorna vozila, ki bodo imela naslednja dva dneva prepoved vožnje med 8. in 21. uro. Poleg tega se v Avstriji začenjajo počitnice. Zato lahko pričakujemo povečan promet predvsem na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Na Gorenjskem kaj posebnega ne bo, razen med Podbrezjem in Taborom, kjer cesta še ni dokončana," so nam povedali na Prometno-informacijskem centru in dodali, da bo v obratni smeri povečan promet ob koncu tedna.

Pričakovati je povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča, in na mejnih prehodih. Svetujemo, da se na pot odpravite
pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini javnih prireditev. Vozite previdno, odgovorno in strpno! Spremljajte tudi informacije o razmerah na cestah.
Policija

Razmere se umirjajo.
Promet je povečan v mestih in okolici nakupovalnih središč.

Zasotji je na ljubljanski južni obvoznici od Kozarij proti Malencam.

Ponekod na Dolenjskem, Štajerskem in v okolici Ljubljane je zmanjšana vidljivost zaradi megle v pasovih.

Na cesti Col - Ajdovščina je zaradi zemeljskega plazu polovična zapora, promet je dovoljen za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5t. Obvoz za vozila nad 7,5t je na relaciji Godovič - Kalce - Postojna - Razdrto - Vipava.

Cesta Ljubljanica - Vrhnika je zaprta pri odcepu za Samotorico zaradi zemeljskega plazu, obvoz je skozi Polhov Gradec.

Poplavljena cestišča:
- na cesti Bača - Dolenja Trebuša je polovična zapora pri Slapu ob Idrijci;
- zaprte so lokalne ceste Planina - Unec, Planina - Laze, Jevnica - Senožeti, Logatec - Žibrše pri kamnolomu in Sava - Mošenik pri Mošeniku.

Prevoznost prelazov:
- cesti čez Vršič in Pavličevo Sedlo sta zaprti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.