Zaradi slabega vremena prosijo za vojaški šotor

Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Banko Slovenije.. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo. Foto: Anže Petkovšek Protest proti finančnemu kapitalizmu pred Ljubljansko borzo.
Mrazu in vetru navkljub je tudi v noči s torka na sredo pred borzo prespala skupina protestnikov, so sporočili iz gibanja 15o pred Ljubljansko borzo.
Oglej si celoten članek

Včeraj so v želji, da se okupaciji pridruži še širši krog ljudi, po mestu delili letake, skupina študentov je obiskala Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje ter Filozofsko fakulteto.

V taboru pa sta se odvili delavnici na temo samopomoči v stiski in nevarnostih zlorabe psihiatričnih zdravil.

Pred borzo je včeraj predaval profesor Rastko Močnik. Kot so zapisali protestniki, je "bil med drugim mnenja, da ne gre za okupirano, temveč osvobojeno ozemlje. Zdi se mu tudi pozitivno, da se mediji že štiri dni sprašujejo, kakšne naj bi bile rešitve za izpostavljane težave, saj so bile rešitve še pet dni nazaj zanje samoumevne – šlo je namreč za 'rešitve' v obliki ostrih varčevalnih ukrepov in krčenja javne blaginje, kakršnih je v zadnjem času deležna recimo Grčija," sporočajo iz šotorov.

Ogledali si jih bodo osnovnošolci

"Čez dan število prisotnih v šotorskem naselju še občutno naraste, posebej v času rednih skupščin, ki se jih udeležuje tudi od 150 do 200 ljudi. Ves dan tabor obiskujejo tudi podporniki in naključni mimoidoči, marsikdo izrazi svojo podporo ali celo podari kaj v dobro skupnosti – spalne vreče, hrano, manjše donacije in podobno. Vsakršnih izrazov podpore bodo protestniki veseli tudi v bodoče," sporočajo taboreči pred borzo. Tam vztrajajo že peti dan.

Danes ob desetih zjutraj pa bodo protestnike obiskali tudi učenci iz bližnje Osnovne šole Ledina, ki bodo spoznavali delovanje direktne demokracije v sklopu predmeta državljanska vzgoja in etika.

"Izgradnjo gibanja 15o lahko podprete tudi tako, da napišete ali kako drugače sporočite, na kakšen način občutite nasilje finančnega kapitalizma. Prav tako je dobrodošla solidarnostna podpora, bodisi osebna bodisi v obliki odej, šotorov, hrane, spalnih vreč, manjših denarnih prispevkov," še sporočajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.