Zaradi stavke nižje plačilo vrtca

Foto: Živa Zakšek
Foto: Živa Zakšek
Vrtci morajo zaradi neizvajanja programa predšolske vzgoje sorazmerni znižati plačilo vrtca.
Oglej si celoten članek

Starše, ki otrok na dan stavke niso pripeljali v vrtec, zanima, ali bodo za ta dan vrtec plačali ali ne. "V primeru, da starši sami zaradi bolezni, dopusta ... otroka ne pripeljemo v vrtec, se za ta dan odšteje le prehrana, oskrba pa se plača. Ampak za to se sami odločimo," ugotavlja eden od staršev in se sprašuje, kako bodo vrtci poračunali današnji dan.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport pojasnjujejo, da je morajo vrtci zaradi neizvajanja programa predšolske vzgoje v času izvajanja stavke sorazmerno znižati plačilo vrtca.

Zaradi stavke so danes za otroke zaprti vrtci, osnovne in srednje šole, predavanj pa ni tudi na fakultetah. V vrtcih in osnovnih šolah izvajajo le varstvo za tiste otroke, katerih starši niso mogli sami priskrbeti varstva. Izjema je OŠ Ivana Prijateljica v Sodražici, kjer učitelji stavke niso izglasovali in imajo otroci pouk kot na običajen dan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.