Zaradi Stožic v lov na okrepitve

Foto: Žurnal24 Poltretji milijon letno bo šel za vzdrževanje Jankovićevega spomenika. (Foto: Bo
Zavod Tivoli. Zaposlili bodo 21 ljudi. Razloga sta Stožice in odhodi v pokoj, pravi Jakič.
Oglej si celoten članek
2,5 milijona evrov na leto bo Zavod Tivoli stalo upravljanje in vzdrževanje Športnega parka Stožice.

Dva direktorja, tri vodje služb, dve vodji športne infrastrukture, vodjo za odnose z javnostmi, tri gostinske tehnike, dva varnostnika, tri receptorje in pet vzdrževalcev športne infrastrukture išče Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli, ki bo od julija upravljal tudi športne objekte v Stožicah.

Stroški do 400 tisoč evrov

Ne bomo zaposlovali le zaradi Stožic, ampak tudi zaradi odhodov v pokoj. Ocenjujemo, da nas bodo nove zaposlitve stale od 300 do 400 tisoč evrov,” je povedal Jakič. Prijave sprejemajo do naslednjega četrtka. Zdaj je v zavodu zaposlenih 92 ljudi.

Jakič ima na voljo dobrih šest milijonov proračuna na leto (tretjino dobi od Mestne občine Ljubljana), s katerimi upravlja 76 športnih objektov v Ljubljani. Upravljanje in vzdrževanje stadiona ter večnamenske športne dvorane bo stalo 2,5 milijona evrov na leto. Letos bo treba za zagon in stroške upravljanja ter vzdrževanja nameniti 1,26 milijona evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.