Zaradi strele zgorel hlev, živino so rešili

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Včeraj popoldan je zaradi strele zagorelo gospodarsko posloplje v naselju Mamolja v občini Litija.
Oglej si celoten članek

"Ogenj je uničil hlev in dva puhalnika za seno, živino pa so uspeli še pravočasno rešiti iz objekta,“ navajajo na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Policija dodaja, da so uspeli razen puhalnikov uspeli rešiti tudi drugo kmetijsko mehanizacijo, a je kljub temu zaradi požara nastalo za okrog 40 tisoč evrov škode.

Zaradi neurja z močnim vetrom se je na območju Brežic podrlo več dreves, meteorna voda pa je zalila več objektov.

Na Bregu v občini Mežica je strela udarila v drevo sredi gozda in zanetila požar. Posredovali so gasilci PGD Mežica, ki so na težko dostopnem mestu požar na smreki ter sosednjem boru pogasili, drevesi razžagali in odstranili. Prekopali so pet kvadratnih metrov podrasti ter okolico zalili z vodo.

V Spodnjih Prapročah v občina Lukovica pa je močan veter odkril ostrešje stanovanjskega objekt.

Danes in jutri se obetata manj vroča, a bolj soparna dneva, zato bo vročino morda še težje prenašati.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.