Zaradi tečaja "priplaval" do Kosa

Foto: Žurnal24 Ciril Globočnik pravi, da obsoja neodgovorne izjave, ki blatijo njegovo ime. (Fo
Prijava. Športnemu direktorju plavalnega kluba očitajo nepravilnosti pri izvedbi tečaja za vaditelje plavanja.
Oglej si celoten članek

Radovljica. “Presenečen sem, da so se začele ob moji kandidaturi pojavljati take zadeve – in to že tako zgodaj pred jesenskimi volitvami,” je očitke o nepravilnosti pri izvedbi plavalnega tečaja pred dnevi komentiral Ciril Globočnik, športni direktor Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica in direktor družbe MCM Management.

Marjan Vidic, radovljiški občinski svetnik, je zaradi netransparentne porabe javnega denarja podal prijavo na komisijo za preprečevanje korupcije.

Plavalni tečaji
Od 0 do 100 let.
V Plavalnem klubu Gorenjska banka Radovljica organizirajo tečaje za dojenčke, predšolske otroke, šolarje, starostnike in invalide. Občina Radovljica za plavalne programe nameni 15 tisoč evrov na leto. Plavalni klub ima za svoje delovanje na leto 560 tisoč evrov, od tega mora 30 odstotkov zagotoviti s sponzorji, donatorji in lastno dejavnostjo. Gradnja olimpijskega bazena je stala 400 tisoč evrov, malega bazena pa sto tisoč.

Drago Kos, predsednik te komisije, je za Žurnal potrdil, da so jo predvčerajšnjim prejeli in dejal, da bo odločitev komisije znana v enem mesecu ali morda dveh. “V njej je zadosti konkretnih podatkov, da bomo v tem času lahko presodili, ali je zadeva zrela za pristojne organe pregona ali ne,” je povedal.

Globočnik si je prijavo nakopal zaradi tečaja za vaditelje plavanja, udeležilo se ga je 12 tečajnikov, ki so za tečaj odšteli po 250 evrov. “Radovljiški plavalni klub je objavil razpis za ta tečaj, ker pa nima licence za tako usposabljanje, so izvedbo zaupali Globočnikovemu podjetju MCM Management.
Problem je, da občina sofinancira tečaje za vaditelje plavanja in krije tretjino stroškov, kar pomeni, da bi tečajnikom, ki so plačali polno ceno 250 evrov, morali vrniti po 83 evrov. Menim, da je sporno, da jih niso obvestili o možnosti vračila denarja,
” je razloge za prijavo Kosovi komisiji pojasnil Vidic, ki se ob tem sprašuje tudi, kako so se ti tečaji izvajali v preteklosti in prek čigavega podjetja.

Enotna cena za vse
Želenih odgovorov do zdaj ni dobil, upa pa, da bo protikorupcijska komisija ugotovila, ali je šlo v danem primeru za konflikt interesov.

1000 otrok na leto opravi tečaje prek radovljiškega plavalnega kluba.

Globočnik je potrdil, da je izvedel omenjeni tečaj in račune izdal prek podjetja MCM Management, do zdaj pa je izvedel le en tečaj za vaditelje plavanja. “Radovljiški plavalni klub nima licence za tovrstne tečaje, jaz pa jo imam. Podeljujeta jo Plavalna zveza Slovenije in fakulteta za šport; določena je tudi cena, ki je enotna za vso Slovenijo. Zaračunal sem torej uradno določeno ceno tečaja, tečajnikom izstavil fakture, plačal tudi davek in koncesnino, z občinskimi subvencijami pa nimam nič, saj so nakazane Športni zvezi Radovljica; poleg tega se tečaja niso udeležili le občani radovljiške občine, pač pa tudi ljudje od drugod,” je povedal Globočnik in zatrdil, da ni nikoli prejel občinske subvencije za tovrstne tečaje. Na vprašanje, ali so tečajnike seznanili z možnostjo vračila denarja, pa je odgovoril: “Ne čutim nobene potrebe, da bi jih obveščal o tem.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.