Zaradi trčenja odstopil prometni minister

Foto: Žurnal24 Na Madžarskem sta trčila vlaka, reševalci se še vedno trudijo rešiti ujete potni Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V trčenju dveh vlakov jugovzhodno od Budimpešte so umrli štirje ljudje, 26 pa je ranjenih. Odstopila sta prometni minister in generalni direktor madžarskih železnic.
Oglej si celoten članek
"En moški in dve ženski so umrli na kraju nesreče in možno je, da bomo pod razbitinami našli še več trupel," je pojasnil tiskovni predstavnik državne službe za izredne razmere Pal Gyorfi. Še en človek je pozneje umrl na poti v budimpeško bolnišnico. Zaradi hude nesreče sta popoldne odstopila madžarski prometni minister Pal Szabo in generalni direktor madžarskih železnic MAV Istvan Heinczinger. Madžarski premier Ferenc Gyurcsany je oba odstopa že sprejel.

Nesreča se je zgodila danes okoli 12. ure po lokalnem času na progi iz vzhodnega mesta Debrecen, približno 50 kilometrov jugovzhodno od madžarske prestolnice. Vlak, ki je vozil z višjo hitrostjo, je trčil v vlak, ki je vozil pred njim. Po nekaterih podatkih naj bi se hitri vlak Intercity zaletel v potniški vlak. Policija je prizorišče nesreče zaprla in sprožila preiskavo o vzroku zanjo. Neimenovani tiskovni predstavnik MAV pa je pojasnil, da bi nesrečo lahko povzročila poškodovana signalizacija. Policija je zaradi malomarnosti že sprožila preiskavo proti MAV.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.