Zaradi zdravja zavržena obtožba

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ker je komisija ugotovila, da Zidar ni in ne bo sposoben za sodne postopke, je sodnica zavrgla obtožbo.
Oglej si celoten članek

Sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Vesna Podjed je v enem izmed sojenj, ki na sodišču potekajo zoper nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja, zavrgla obtožbo, saj je Zidar po ocenah izvedencev nesposoben za sojenje, poročata Delo in Slovenske novice. Ker gre za procesno odločitev, se sodišče o vsebinski utemeljenosti obtožbe ni izreklo.

Ni sposoben za sojenja 

Komisija za fakultetna izvedenska mnenja pri ljubljanski medicinski fakulteti je namreč ugotovila, da Zidar ni in niti ne bo sposoben za sodne postopke.

Sklep o zavrženju obtožbe v tako imenovani zadevi Fiesa še ni pravnomočen, časnika pa predvidevata, da odločitev sodnice Podjedove najverjetneje pomeni, da bodo tudi sodniki v preostalih postopkih proti Zidarju morali storiti enako.

Odprtih devet zadev 

Poleg tega postopka namreč na ljubljanskem okrožnem sodišču zoper Zidarja potekajo še tri sojenja, po podatkih njegovega zagovornika Boštjana Podgorška pa je na sodišču skupaj odprtih devet zadev, povezanih z Zidarjem.

V zadevi Čista lopata je bil tudi pravnomočno obsojen na 14-mesečno zapora, vendar je sodišče oktobra lani za eno leto odložilo izvršitev zaporne kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 16:31 20. Marec 2014.

    ...kako se sodniški lobi dela norca...sodnico odpeljat na Dob...

  • 15:50 20. Marec 2014.

    Pa to brez vprašanj, ker ne more na sodišče hodit zagovarjat, od kje mu denar.

  • 15:49 20. Marec 2014.

    Pa tudi z lastnino ne more več o/upravljati. Vse kar je ni mogoče razložiti z njegovo plačo, se reže/odvzame!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.